sluiten

Wachtwoord vergeten

Vul hieronder uw e-mailadres in om per mail een wachtwoord aanpassing aan te vragen.

Vul uw email adres in:Heeft u nog steeds problemen met inloggen?
Klik dan hier

sluiten

Wachtwoord opnieuw instellen

Er is een wachtwoord reset ingediend.
Hier kunt u een nieuw wachtwoord instellen.

Vul een nieuw wachtwoord in:


Herhaal uw wachtwoord:


sluiten

Status

Er is een e-mail verstuurd om uw emailadres te valideren

 
 

Sponsoring

Rabobank

Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland blijft hoofdsponsor van de Overijsselse Merentocht (OMT). "Vitaliteit is een belangrijk thema binnen onze bank. Sport en beweging en daarmee een organisatie als deze passen daar uitstekend bij", zegt Theo Bouius namens de Rabobank.

Met de sponsoring van de Overijsselse Merentocht steunt de Rabobank indirect ook veertien ijsclubs in de Kop van Overijssel. Die vormen samen de organisatie van de tocht en daar staat jaarlijks een bijdrage van de OMT-organisatie tegenover. Bouius: “Dat is een fantastische infrastructuur die we graag ondersteunen. Voor sport zijn helden belangrijk, omdat die zorgen dat ook jongeren gaan sporten. Schaatsen is bij uitstek een sport die helden voortbrengt. Bovendien hoort de sport als geen ander bij onze regio.

Provincie Overijssel

Provincie Overijssel ondersteunt de komende drie winters (t/m seizoen 2019-2020) de belangrijkste schaatstochten in de Kop van Overijssel: Overijsselse Merentocht, Hollands Venetiëtocht en de Noordwesthoekrit. Ook de Eerste Marathon op Natuurijs van Haaksbergen krijgt provinciale steun. De vier betrokken organisaties ondertekenden daarvoor samen met gedeputeerde Eddy van Hijum een sponsor- en subsidiecontract.

Van Hijum wees bij een bijeenkomst in Restaurant Geertien in Blokzijl op de grote waarde van de schaatssport voor de provincie. “Mensen aan het sporten en bewegen krijgen is een belangrijke doelstelling van de provincie. Wij focussen ons daarbij op buitensporten. Deze tochten zijn ook belangrijk voor het toerisme: mensen zien de wedstrijden in het decor van onze prachtige provincie”, aldus Van Hijum, die de financiële steun bovendien beschouwt als waardering voor het vele vrijwilligerswerk.

Gemeente Steenwijkerland

Mocht een eventuele Overijsselse Merentocht ooit daadwerkelijk worden verreden, dan wil de gemeente Steenwijkerland de organisatie van de schaatstocht een financiële ondersteuning van 20.000 euro geven. ,,Gaat het een keer door, dan is het een gigantisch evenement.” zegt wethouder Bram Harmsma (VVD) van de gemeente Steenwijkerland

Volgens wethouder Harmsma levert een dergelijk evenement de gemeente zoveel goede publiciteit op dat het de investering waard is. ,,Ondanks dat de tocht nog nooit verreden is, is het een klassieker met veel allure en promotionele waarde. Ook voor de provincie Overijssel, die 35.000 euro bijdraagt. Dan kunnen wij niet achterblijven. Door de tocht te sponsoren laten we zien dat we trots zijn op de Overijsselse Merentocht. En gaat het een keer door, dan is het een gigantisch evenement.”


HET WEER:
DE IJSCLUBS:

De Overijsselse Merentocht
wordt mede mogelijk gemaakt door: